Tenisti Polášek a Cibulková zvládli prvé kolo štvorhry

18.01.2012 Celý región

MELBOURNE 18. januára (WEBNOVINY) - Štvorhra mužov - 1. kolo:

František Čermák, Filip Polášek (ČR/SR-11) - Julien Benneteau, Nicolas Mahut (Fr.) 6:4, 7:6 (1) za 88 minút

Štvorhra žien - 1. kolo:

Dominika Cibulková, Jill Craybasová (SR/USA) - Ashleigh Bartyová, Laura Robsonová (Aus./V. Brit.) 3:6, 6:2, 6:3 za 107 minút

Andrea Hlaváčková, Lucie Hradecká (ČR-7) - Magdaléna Rybáriková, Klára Zakopalová (SR/ČR) 6:2, 7:5 za 79 minút Slovenský tenista Filip Polášek a Čech František Čermák nasadení ako jedenásti zvíťazili v stredajšom stretnutí prvého kola štvorhry mužov na Australian Open v Melbourne nad Francúzmi Julienom Benneteauom a Nicolasom Mahutom za 88 minút 6:4, 7:6 (1).

Postupujúci si v druhom kole miestnej deblovej súťaže zmerajú sily s úspešnými zo zápasu Michal Jelgin, Alexander Kudriavcev (Rus.) - Robin Haase, Jarkko Nieminen (Hol./Fín.).

Slovenský tenista Lacko v pondelok v prvom kole dvojhry mužov zvíťazil nad bývalým tretím mužom svetového rebríčka ATP Ivanom Ljubičičom z Chorvátska.

Pre 26-ročného zvolenského rodáka Poláška, od pondelka premiérovo člena Top 20 svetového rebríčka vo štvorhre, je maximom v debli na úrovni veľkej štvorky trikrát dosiahnuté tretie kolo. Naposledy sa mu to podarilo vlani na parížskom Roland Garros. Na južnej pologuli sa pri všetkých troch predchádzajúcich troch účastiach lúčil v 2. kole.


Dominika Cibulková sa prebojovala do druhého kola štvorhry

Slovenská tenistka Dominika Cibulková a Američanka Jill Craybasová zvíťazili v stredajšom stretnutí prvého kola štvorhry žien na Australian Open nad domácou Ashleigh Bartyovou a Britkou Laurou Robsonovou za 107 minút 3:6, 6:2, 6:3.

Zatiaľ čo Craybasová má 37 rokov, Bartyová len 15 rokov. Súperky hrali na základe voľnej karty. Cibulková sa nezmestila "nad čiaru" so Janette Husárovou.

Postupujúce si v druhom kole miestnej deblovej súťaže zmerajú sily s úspešnými zo zápasu Nina Bratčikovová, Darija Juraková (Rus./Chor.) - Jarmila Gajdošová, Bethanie Matteková-Sandsová (Aus./USA-12).

Dvadsaťdvaročná Bratislavčanka Cibulková v utorok v prvom kole dvojhry zdolala krajanku Magdalénu Rybárikovú hladko 6:3, 6:1 a vo štvrtok bude čeliť Maďarke Gréte Arnovej. Papierovo sa na 3. kolo črtá jej súboj s Američankou Serenou Williamsovou.


Magdaléna Rybáriková prehrala aj vo štvorhre žien

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková a Češka Klára Zakopalová prehrali v stredajšom zápase 1. kola štvorhry žien na Australian Open s českou dvojicou Andrea Hlaváčková, Lucie Hradecká nasadenou ako siedmou za 79 minút 2:6, 5:7.

V debli zostáva osobným rekordom 23-ročnej piešťanskej rodáčky na úrovni veľkej štvorky trikrát dosiahnuté osemfinále vrátane medzinárodných otvorených majstrovstiev Austrálie 2011. Vo všetkých troch prípadoch hrala po boku Rumunky Alexandry Dulgherovej.
 

Vyberte región